Следвайте Гласове в ТелеграмБезпрецедентен мълчалив бойкот. Такъв беше осъществен не къде

...
Следвайте Гласове в ТелеграмБезпрецедентен мълчалив бойкот. Такъв беше осъществен не къде
Коментари Харесай

Бойкот срещу американския посланик в ООН заради подкрепата за Израел

Следвайте " Гласове " в Телеграм

Безпрецедентен безмълвен протест. Такъв беше сбъднат не къде да е, а в централата на Организацията на обединените народи (ООН) в Женева, оповестява анадолската организация.

Знаковият протест беше ориентиран към американския дипломат в Организация на обединените нации Мишел Тейлър, която трябваше да резервира хладнокръвие и да не прекъсне прибързано речта си, макар че до момента в който говореше, вместо лицата на присъстващите в залата, тя виждаше техните гърбове.

Темата на речта на Тейлър беше протичащото се в Близкия изток и по-конкретно: позицията на Съединени американски щати, които поддържат Израел във войната с приетата от Европейския съюз за терористична организация Хамас.

Посланикът на Съединени американски щати Мишел Тейлър държа речта си като част от периодическия обзор на Комитета за сходството на страната с Международния пакт за цивилен и политически права (ICCPR) в Женева.

Гледката, която беше запечана от любителски камери в залата беше шокираща.

Десетки задгранични деятели се изправиха демонстративно и обърнаха тил в безмълвен митинг по време на речта на американския дипломат.

Те окачествиха като незадоволителни отговорите на държавното управление на Съединени американски щати на техните проблеми, свързани с правата на индивида.

В основата на бойката обаче стоеше безапелационната поддръжка на Съединени американски щати за " израелския режим в неговата геноцидна акция в Ивицата Газа ", както беше опрецелен от част от протестиращите.

Случката в Организация на обединените нации идва на фона на продължаващата повече от 10 дни война в Израел и паниките за цивилното население в Газа, блокирано след началото на военните дейности.

Най-малко 3478 палестинци са били убити при израелските офанзиви в Газа, до момента в който в Израел броят им е над 1400 души, сочат данни на Анадолската организация.

Протестът се състоя в отговор на решението на Съединени американски щати да наложат несъгласие на резолюция на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации, целяща да откри " филантропична пауза " в спора, която да разреши на главната помощ да доближи до Газа.

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР